GARAM BULUH

Apa itu Garam Buluh

Garam buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia mendari serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. 
Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.


         Khasiat Garam Buluh


Garam Buluh

 Sila `like` Fanpage kami di https://www.facebook.com/pages/Warisan-Mawar-Suci
GARAM BULUH mempunyai 1001 rahsia membantu mencegah, merawat pelbagai jenis penyakit.
Kini telah ada Garam Buluh Hai-O yang mana telah terbukti dapat membuang toksin & Asid dalam badan. Garam Buluh Hai-O tidak sama dengan garam biasa kerana ia diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yang banyak manakala garam biasa mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin, yang digunakan dalam proses memutihkan garam.
Garam Buluh Hai-O telah menjalani proses pembakaran sebanyak 9 kali untuk mendapatkan garamyang bermutu & kaya dengan mineral semulajadi.

KEKURANGAN MINERAL PUNCA SEGALA PENYAKIT
*Kenyataan Oleh Prof. Dr. Linus Pauling (2 Kali Pemenang Nobel Award)

GARAM BULUH Hai-O SATU-SATUNYA MAKANAN KESIHATAN YANG MERUPAKAN MAKANAN HARIAN YANG BOLEH DICAMPURKAN PADA MINUMAN, MASAKAN DAN BOLEH DITABURKAN PADA BUAH-BUAHAN UNTUK MENAMBAH KELAZATAN.

Keistimewaan Garam Buluh
1.10
0% dari bahan semulajadi
2.Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
3.Bersifat Alkali
4.Anti Oksida
5.Mempunyai tahap Ph 10 – 11
6.Mempunyai tenaga Bio

Fungsi Garam Buluh
1.Meneutralkan Asid dalam badan.
2.Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
3.Membuang toksin dalam badan.
4.Membantu menyerap vitamin yang diambil dengan lebih berkesan.
5.Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
6.Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.

Cara Penggunaannya
• Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin, tambahkan sedikit air. (Campur sahaja Jus Sunquicksodapppp
• Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minuman keras.

SukatanPenggunaan
• Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 paket sehari.
• Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 paket sehari.
• Bagi mereka yg menghidap DarahTinggiAsmaLelahSemputAngin AhmarMasalahTulangMasalahJantung & Masalah Buah Pinggang….1 paket sehari.
• Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 paket sehari.

TESTIMONI


1. Setelah sebulan mengamalkan Garam Buluh dan Mineral Coffee..bacaan kencing manis pak aji sudah normal dan luka di kakinya sudah beransur pulih.. 
ALHAMDULILLAH.



 2.Kencing manis dh kronik??
Pelbagai cara sudah cuba??
Disyorkan untuk potong kaki??

Tunggu...!! Masih ada harapan pulih dengan rawatan Garam Buluh. Cuba amalkan dahulu dengan meminum Garam Buluh. 
Dan juga cuci luka dengan Garam Buluh.
Insya-Allah berkat kesabaran usaha dan istiqamah serta doa, sakit tadi sembuh.

No comments:

Post a Comment